Piețele imobiliare din zona Golfului Persic revin la normal

Potrivit Institutului pentru Finanțe Internaționale (IIF), piețele imobiliare din țările din Golf Persic dau semne de redresare după o perioadă de scădere a prețurilor și o înghețare a cererii. Guvernele implementează reforme speciale pentru a îmbunătăți piața imobiliară.

Supraoferta din ultimii ani a fost cauzată, printre altele, de prețurile scăzute ale petrolului și de puterea de cumpărare limitată a consumatorilor din aceste țări exportatoare de petrol. Lați factori care au încetinit piața au fost ratele de dobândă, cursurile de schimb neavantajoase și tensiunea din zonă. Prețurile imobilelor au scăzut din 2014.

Autoritățile din Arabia Saudită au implementat mai multe programe de susținere a locuințelor accesibile. Pe lângă aceasta, în cadrul programului „Viziunea 2030” ce vizează diversificarea economiei, iau naștere noi proiecte de clădiri cu utilitate mixtă. Conform IIF, toate acestea ar trebui să susțină cererea de proprietăți imobiliare.

În EAU, se planifică deocamdată o reducere a diferitelor taxe asociate cu achiziția de imobile și o ameliorare a regulilor aplicabile cumpărătorilor străini. Legile din Abu Dhabi au fost modificate în aprilie astfel încât să permită investitorilor străini din anumite zone să dețină imobile în proprietatea absolută. Sectorul imobiliar va beneficia fără îndoială de un pachet de măsuri de susținere a economiei în valoare de 1,5 de miliarde euro. În plus, EAU a introdus mai nou o viză pe termen lung, de până la 10 ani, care poate fi solicitată on-line. Creșterea numărului de persoane care să locuiască în țară pe termen lung ar trebui să contribuie la creșterea cererii de proprietăți imobiliare.

În ciuda situației din ultimii ani, se construiește încă în Emiratele Arabe Unite. La începutul anului 2019, numărul proiectelor rezidențiale finalizate a crescut și au fost finalizate și numeroase proiecte comerciale mari.

Vă gândiți să achiziționați un imobil v Dubai? Contactați-ne. Vă vom pregăti o ofertă personalizată.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:
Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: