În Franţa, creşte interesul pentru achiziţionarea de proprietăţi imobiliare prin lease-back

Investitorii străini sunt din ce în ce mai interesaţi de achiziţionarea de imobile prin lease-back. Pe piaţă au apărut în special imobile ale proprietarilor irlandezi. Conform unor agenţi imobiliari, în ultimul timp a crescut numărul de irlandezi dornici să vândă astfel de imobile.

În opinia brokerilor, proprietarii de imobile, aflaţi în situaţii financiare dificile, doresc să vândă rapid, fapt care se reflectă în scăderea preţurilor imobilelor. În acelaşi timp, proprietarii ştiu că, pe lângă preţul avantajos, cumpărătorii sunt atraşi şi de veniturile tot mai mari din închiriere. Ce mai mulţi amatori de astfel de achiziţii sunt americani şi asiatici.

Leas-back este un program de stat care susţine construcţia de locuinţe noi şi închirierea lor ulterioară şi care garantează cumpărătorului posibilitatea de a utiliza locuinţa în scop personal, dar şi venituri din închirierea ei ulterioară.

Cumpărătorul îşi poate cumpăra o locuinţă în condiţii avantajoase (de ex. nu trebuie să plătească TVA 19,6%) şi se obligă ca în primii 10 ani să administreze locuinţa prin intermediul unei societăţi de administrare. În decursul acestei perioade proprietarul are dreptul de a utiliza locuinţa în scop personal timp de câteva săptămâni pe an, în restul anului locuinţa fiind închiriată. Proprietarul are garantat un venit de 3 -6 % pe an.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:
Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: