Imobilele de pe Coasta de Azur îşi păstrează popularitatea

Având în vedere situaţia de pe piaţa imobiliară, imobilele de pe Coasta de Azur reprezintă o completare ideală a portofoliilor de investiţii.

Statisticile arată că în această regiune există peste 70 mii de proprietăţi imobiliare în posesia unor investitori străini. Cererea crescută a dus la o majorarea a pieţei cu aproximativ 15 % în ani 2003 - 2009. În ultima vreme, cei mai mulţi investitori vin din Rusia şi Marea Britanie, urmaţi de cumpărătorii din Scandinavia şi din Orientul Mijlociu. Nu lipsesc nici cumpărători din Cehia, Polonia, Slovacia şi Ungaria.

Din ultimele studii este evident faptul că în regiunea Provence-Alpes-Cote d’Azur preţurile rămân stabile, la un nivel foarte ridicat – preţul mediu al unui imobil este cu 82 % mai mare decât în restul Franţei. Între 2000 şi 2007 preţul mediu al unui imobil din această regiune a crescut cu 144 %, în timp ce în restul Franţei, în ansamblu, această creştere a fost de numai 111 %.

După o oscilaţie minoră la sfârşitul anului 2011 și începutul lui 2012, ca urmare a alegerii unui nou preşedinte al Franţei, pieţele s-au stabilizat și interesul cumpărătorilor este din nou în creştere. Cele mai căutate locaţii rămân Cannes, St. Tropez, Cap d'Antibes şi împrejurimile acestora.

» Vizitaţi oferta de imobile de vânzare de pe Coasta de Azur.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:
Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: