Construcția podului Pelješac se desfășoară rapid, prețurile imobilelor sunt în creștere

Proprietarii imobilelor de pe peninsula croată Pelješac se pot bucura: mult așteptata construcție a noului pod care leagă extremitatea sudică croată cu restul teritoriului continental al Croației continuă rapid, acum fiind deasupra mării.

După o lungă perioadă de incertitudini, construcția a fost începută în iulie 2018 și ar trebui să fie finalizată pe 31 decembrie 2021. Acum s-a finalizat prima fază, în care au fost amplasați 148 de piloni.

Podul va permite accesul direct la Dubrovnik și cel mai sudic județ Dubrovnik-Neretva, fără a se mai trece prin Bosnia și Herțegovina, care separă cele două părți ale Croației. Astfel, teritoriul croat va fi pentru prima dată unit. Construcția este finanțată în mare parte prin fonduri europene și este executată de o companie chineză; probabil de aceea lucrările avansează mai rapid decât s-a presupus.

Legat de construcția acestui pod, se presupune o creștere a prețurilor proprietăților imobiliare noi și existente de pe Peninsula Pelješac. Podul Pelješac va scurta drumul către peninsulă cu aproximativ 50 de kilometri, adică cu cca. o oră de mers. Astfel, datorită facilității transportului, imobilele de calitate, situate în locuri foarte bune, devin tot mai atractive.O investiție foarte bună pot fi, de exemplu, apartamentele pe malul mării din plăcutul orășel Orebič. Dacă sunteți interesați să cumpărați o casă sau un apartament pe Peninsula Pelješac sau oriunde în Croația, nu ezitați să ne contactați. Vă vom acorda consiliere pe întreg parcursul procedurii de achiziționare a unui imobil în Croația.

Foto: lukaszimilena / Shutterstock, Rellox

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:
Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu: